#2 steden voor een onvergetelijke stedentrip in eigen land

#2 steden voor een onvergetelijke stedentrip in eigen land

De zomer periode is voorbij. Buiten is alles een stuk grijzer en kouder. Gelukkig kijk je terug op een leuke zomer vakantie. Zomervakantie gehad en Kerst is in aantocht. Wij zijn in eigen land op zoek gegaan naar de ultieme citytrip zodat jij je eigen budget vakantie kunt hebben in Nederland. We zijn door heel Nederland geweest van Venlo tot aan Heerenveen en van de Waddeneilanden tot de Belgische grens en zijn uiteindelijk tot twee bekende toppers gekomen als top 2 city trip steden in eigen land.

#2 – Rotterdam

Volgens Rotterdammers de mooiste stad van de wereld. Volgens steeds meer toeristen ook! Rotterdam is naam voor zich zelf aan het maken. De stad die in de oorlog plat werd gegooid door de Duitsers heeft zichzelf herpakt en hoe! De stad wisselt oude klassiekers zoals de kubuswoningen en het potloodhuis af met nieuwe toplocaties als de Koopgoot en de Markthal. Wil je shoppen of ga je liever naar een museum? Zin om te stappen of ga je liever lekker uit eten. Rotterdam heeft het allemaal! Rotterdam heeft als enige stad in Nederland een echte skyline die je bijvoorbeeld vanaf de van Brienenoordbrug perfect kunt zien. Ben jij een echte fitboy en gek van Rotterdam? Dan raden wij je aan dit jaar op 5 april de Rotterdam Marathon te lopen. Dit jaar is de 40ste editie en deze bizarre looptocht brengt je langs alle iconische gebouwen van Rotterdam.

#1 – Amsterdam

Dit jaar is de hoofdstad van Nederland tevens onze favoriete plek voor een stedentrip in eigen land. We hadden het geluk de stad te treffen bij Amsterdam by light. Met behulp van gobo licht projectoren werden verschillende iconische plekken in de stad voorzien van een spectaculaire lichtshow. De Dam is natuurlijk altijd al een mooie plek om te komen maar met de gobo lichtshow geprojecteerd op dit immense gebied waan je, je helemaal in Toverland. Wil je zelf eens meemaken wat de sfeer van een gobo doet met een stad? De volgende ‘by light’ show is in Berlijn, hier wil je bij zijn!

Redactie