#3 Slaaptips voor de warme zomer avonden

Mei is aangebroken! We zitten inmiddels ver in de lente en hebben al een aantal mooie dagen met veel zon gehad. Echt warm is het helaas nog niet geweest. Wel is de verwachting dat de temperatuur de komende dagen zal gaan stijgen. Nederlandse zomers zijn vaak erg benauwd omdat de luchtvochtigheid in de zomer erg hoog is. Hierdoor zijn de nachten soms niet uit te houden. Wij voelen met jullie mee en hebben drie slaaptips onder elkaar gezet.

Tip 1: Slaap in met muziek of een luisterboek

Alle boeken met slaaptips raden aan om zonder telefoon naar bed te gaan. Toch hebben wij een manier gevonden waarop je telefoon je kan helpen met in slaap vallen. Zet de timerstand van je muziek- of luisterboeken dienst aan en ga lekker liggen. Je wordt nu als het ware in slaap gepraat of gezongen, heerlijk!

Tip 2: Slaap veilig met een klamboe

Ken je dat, je ligt in je donkere kamer en net voordat je in slaapt hoor je gezoem bij je oor. Je hebt een mug in je kamer! Voorkom dat deze mug je wakker houdt of dat je wakker wordt onder de muggenbulten met een klamboe. De klamboe zorgt er voor dat de mug jou niet kan bereiken.

Tip 3: Slaap kalm met een verzwaarde deken

Slaap kalm met een verzwaringsdeken. Deze verzwaarde deken wikkelt zich om je lichaam waardoor het lijkt alsof je als het ware in slaap wordt gekroeld. Nu hoor ik je denken, bah zo’n verzwaarde deken om je lichaam in de zomer, dat is toch hartstikke warm? Het tegenovergestelde is waar. De deken kan juist een verkoelend effect hebben. Naast het verkoelende effect heeft de deken ook een positief effect op je slaap kwaliteit waardoor je ook in de zomer uitgerust wakker wordt. Vandaar dat wij deze verzwaringsdeken mee hebben genomen in onze tips voor een warme zomeravond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *