Home

Wat is growth hacking?

Tegenwoordig horen we steeds meer de term growth hacking. Het is een manier om een organisatie snel te laten groeien met minimale middelen in een zeer korte tijd. Voor zowel traditionele bedrijven als de hele zakelijke dienstverlening kan growth hacking erg voordelig zijn. Maar wat houdt growth hacking nu precies in en wat levert dit allemaal op? Wij leggen het je graag uit, lees dus snel verder!

Hoe werkt growth hacking?

Zoals we net al beschreven is growth hacking er op gericht om bedrijven te laten groeien. Dit betekent experimenteren, A/B testen, optimaliseren en itereren. Het doel hiervan is om snel omzetgroei te realiseren, naamsbekendheid op te bouwen en de doelgroep zo snel mogelijk te verleiden tot aankoop. Hierbij worden dus veel experimenten gedaan en wordt data bijgehouden. Zo kan getest worden welke experimenten wel of niet werken. Deze kunnen weer worden bijgeschaafd, net zo lang totdat het de gewenste resultaten oplevert. In principe kun je growth hacking onderverdelen in drie categorieën, namelijk: creativiteit, marketing en techniek. In het begin worden vooral de visie, missie en het doel bepaald. Later in het proces wordt meer traffic gegenereerd én worden de juiste tools ingezet om meer inzicht te krijgen in alle date en wordt er aandacht besteed aan het optimaliseren en automatiseren van processen.

Hoe zet je growth hacking in?

Growth hacking kun je zowel zelf inzetten of laten inzetten door professionals. Een professioneel growth hacking team bestaat uit programmeurs, marketeers en strategen. Je kunt dus een growth hacker inhuren, waardoor je zeker weet dat de strategie optimaal wordt ingezet en het maximale uit de campagne wordt gehaald. Hiernaast kun je ook zelf growth hacking inzetten, als je beschikt over de juiste programma’s. Denk bijvoorbeeld aan een marketingdashboard, CRM systeem, collaboration tools en overige systemen waar task management, begrotingen en facturatie in geïntegreerd zijn.

Egaliseren is de eerste stap!

Je wil graag een nette en strakke vloer laten leggen, maar waar moet je dan beginnen? Gelukkig weet de specialist dat precies en kan alles voor jou in orde maken. Maar voor jou is het ook wel fijn om te weten waar het over gaat. De eerste stap om een nette en strakke vloer te krijgen is egaliseren. Dit is het gladstrijken of gelijk maken van de vloer. Er komt nogal wat bij kijken en daarom is het wel aan te raden om dit te laten doen. De vakman weet namelijk wat hij nodig heeft, beschikt over alle materialen en hulpmiddelen en heeft de handigheid te pakken.

Waarom kies je voor egaliseren?

De reden dat je voor egaliseren kiest, kan zijn omdat je er goede dingen over hebt gelezen, of omdat je het advies van iemand hebt gekregen. Als je namelijk je vloer laat egaliseren, dan zal je nieuwe vloer die je laat leggen ook langer meegaan. Mocht je een oneffen vloer hebben, dan kan dat weer zorgen voor vochtproblemen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Sowieso is het bij een PVC vloer van groot belang dat de ondergrond helemaal vlak is, maar ook stabiel en stofvrij en vetvrij. Mocht dat niet zo zijn dan zal de lijm niet goed hechten.  

Egaliseren brengt voordelen met zich mee

Door je vloer te laten egaliseren zorg je ervoor dat vochtproblemen (als die er zijn) worden opgelost. Maar een ander voordeel is dat egaliseren zorgt voor het beste resultaat wanneer je je vloer laat bekleden. Ook zal het de levensduur verlengen van de bekleding. Het egaliseren van je vloer moet daarom wel goed worden gedaan en daarom is het verstandig om een vakman te kiezen. Offertes aanvragen is ook zeker een aanrader, dan weet je vooraf waar je aan toe bent. 

Wat is een reuksmaakstoornis?

Veel mensen hebben last van neusproblemen. Dit kan bijvoorbeeld een chronische neusverkoudheid zijn, allergieën voor grassen en pollen, maar ook poliepen binnen de neus. Diverse neusproblemen kunnen zorgen voor een reuk- en smaakstoornis. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Maar wat is een reuksmaakstoornis nu precies en nog belangrijker, kan dit worden verholpen? Wij vertellen je er graag meer over!

Verlies reukvermogen

Bij het totale verlies van het reukvermogen, spreken we van anosmie. Hierbij kan het zijn dat je slechts bepaalde geuren niet meer kan waarnemen, maar in de meeste gevallen wordt er geen enkele geur meer waargenomen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Vaak bevat de neus een verstopping, waardoor geuren niet makkelijk meer naar binnen kunnen drinken. Ook kan het zo zijn dat de hersenen de geuren niet meer waar kunnen nemen. Dit heeft dan weer te maken met een sensorineurale stoornis. Verder zijn er ook momenten waarop het reukvermogen tijdelijk wordt aangetast. Denk bijvoorbeeld aan een griepje of corona reukverlies.

Geen smaakvermogen

Het reuk en het smaakvermogen liggen niet vlak naast elkaar, maar werken wel samen. Daarom is er een grote kans dat als je minder ruikt, je ook minder proeft. Bij een verminderd smaakvermogen spreken we van hypogeusie. Dit kan veroorzaakt worden door minder speeksel, wat leidt tot een droge mond. Hierdoor wordt ook de interactie tussen de smaakstoffen en smaakpapillen beperkt. Dit kan mede veroorzaakt worden door ouderdom.

Kom ik er weer vanaf?

Of je van een reuksmaakstoornis af komt, hangt af van de ernst van jouw situatie en de oorzaak. In sommige gevallen worden mensen geboren met een reuksmaakstoornis. Dan ligt het probleem meer in de hersenen dan in de neus zelf. Hierdoor is het lastiger om van de stoornis af te komen. Heb je een griep gehad of heb je een bijholteontsteking? Dan is het reuk- en smaakverlies meestal maar tijdelijk en is het raadzaam om naar een dokter of KNO arts te gaan.

Je kantoor verbouwen met de beste tips!

Ben je net verhuisd naar een nieuw pand of wil je een verbouwing inplannen in het huidige kantoorpand? Je kantoor verbouwen is vaak een groot project. Vaak zien we kantoorverbouwing terug bij een groeiend bedrijf. Er is meer personeel en er zijn meer werkzaamheden. Hierdoor is er meer ruimte nodig en is het budget gegroeid waardoor een groter pand betaalbaar is. Verder zijn er nog genoeg andere redenen om een kantoor te verbouwen. Hoe pak je dit het beste aan? Wij delen hieronder wat tips.

Maak een realistisch plan

Voordat je aan de slag gaat met verbouwen, is het erg belangrijk dat je een plan opstelt. Hierbij houd je rekening dat het plan realistisch is. Een hoop mensen raken vaak zo enthousiast, dat een plan niet haalbaar is. Dit zorgt voor onnodig hoge kosten en extra stress. Bij het opstellen van een plan kijk je ook altijd naar het budgetplan. Eerst wil je weten waarom je wilt verbouwen, wat er verandert moet worden en hoe je dit vervolgens gaat doen. Tussendoor houd je het budgetplan naast je zodat je zeker weet dat je niet met onaangename extra kosten te maken hebt.

Schakel een interieurbedrijf in!

Nu je weet hoe je plan eruitziet en wat de kosten zullen zijn, is het tijd om te kijken hoe je de eerste stap gaat uitvoeren. De meeste bedrijven kiezen vaak voor hulp van een interieurbedrijf zoals new kantoor. Door expert in te schakelen, word je als het ware ontzorgt in de gehele verbouwing. Het enige wat jouw taak is, is doorgeven wat je wilt en op de hoogte gehouden worden. Eén van de vele voordelen van een interieurbedrijf is dat zij al het werk overnemen en dat je zelf zeker weet dat het in goede handen zit.

Wat doet een klantenservice medewerker?

Er is steeds meer vraag naar medewerkers voor de klantenservice in allerlei bedrijven en organisaties. Maar wat doet een klantenservice medewerker eigenlijk? De klantenservice medewerker helpt klanten die contact proberen op te nemen met het bedrijf of de organisatie om talloze redenen. Het hangt er maar net vanaf bij welk bedrijf of in welke sector een klantenservice medewerker werkt wat de precieze werkzaamheden zijn. Een klantenservice medewerker werkt voornamelijk in de sectoren dienstverlening en administratie, financieel en verzekeringen of informatie en communicatie.

Telefonisch contact

Een klantenservice medewerker kan op verschillende manieren in contact staan met de klant. Wel is de klant degene die het eerste contact legt. Dit gaat meestal telefonisch, dan staat de klantenservice medewerker de klant te woord aan de telefoon en probeert zijn of haar vraag te beantwoorden, advies te geven of een probleem te verhelpen. Ook vervolgacties behoren tot de taken van een klantenservice medewerker. De klantenservice medewerker kan ook op andere manieren in contact staan met de klant. Zo zijn er bijvoorbeeld websites met een chatfunctie waar de klantenservice medewerker chat met de klant.

Mail en social media

Ook mailcontact en openbare of privé berichten via sociale media kanalen worden door de klantenservice medewerker behandeld. Wat een klantenservice medewerker doet is dus het helpen van de klant met problemen, vragen en door advies te geven. Je kunt een opleiding volgen voor de functie van klantenservice medewerker. Voor deze functie moet je wel goed kunnen communiceren en klantvriendelijk zijn en blijven – ook in moeilijke gesprekken.

De voordelen van huren in Utrecht

Utrecht is een grote stad met meer dan 1,3 miljoen inwoners. De perfecte stad om te gaan wonen voor studeer- of werkgelegenheid. Het is een sfeervolle stad met alle voorzieningen en gemakken die bij een plaats horen. Bovendien heeft de stad een centrale ligging, waardoor andere steden gemakkelijk vanaf Utrecht te bereiken zijn. Kortom; genoeg redenen om een woning te huren in UtrechtDoor de voordelen die de stad biedt, is een woning vinden niet bepaald een gemakkelijke opgave. In dit artikel lees je wat je moet weten voordat je besluit een huis te huren in Utrecht.  

Huren of kopen? 

Een huis huren of kopen? Dit hangt volledig af van jouw levensfase. Ben je toe aan een koophuis, of wil je nog even doorsparen? Een huurhuis biedt bovendien meerdere voordelen. Zo is een huurcontract vrijwel maandelijks opzegbaar, en daardoor zit je niet met een vervelend opzegtermijn. Stel je voor; je hebt net een baan in omgeving Utrecht, maar je bent nog onzeker of je een vast contract gaat krijgen. Dan is het in deze situatie verstandig eerst een huis te huren, voordat je je settelt in Utrecht. Een ander voordeel is dat een huurbaas verplicht is onderhoudskosten in je huurwoning te betalen, waardoor je niet tegen vervelende kosten aanloopt als iets kapot gaat. 

Huren in Utrecht 

Een appartement huren Utrecht is geen gemakkelijke opgave. Er is vaak meer vraag dan aanbod, waardoor je niet gemakkelijk ergens tussen komt. Lange huurlijsten en wachtrijen zijn dan ook de norm. Hierom is het verstandig je alvast in te schrijven bij huurwebsites die een inschrijfdata als regel hanteren. Het kan soms wel 5 tot 10 jaar duren voordat je namelijk in aanmerking komt voor een sociale woning.  

Waarom is de stad zo populair? 

De verklaring van schaarste op het gebied van woonaanbod in Utrecht, ligt met name aan de populariteit van de stad. Maar waarom is dit zo? Dit komt door de: 

  • Centrale ligging van de stad 
  • Werkgelegenheid in en nabij het centrum 
  • De stad is een studentenstad 
  • Groot en levendig centrum 
  • Goedkopere prijzen dan onze hoofdstad 

Voor zowel studenten als starters is dit dus een populaire stad om een woning te gaan huren. De prijzen kunnen al gauw oplopen t/m. 16 euro per vierkante meter. Deze prijzen liggen lager dan de huurwoningen in Amsterdam, maar zijn relatief gezien nog steeds aan de hoge kant. Houd dit dus in je achterhoofd met wat je bereid bent om te maandelijks te betalen.  

Eenvoudig kosten besparen met kunststof kozijnen?

Het hebben van een koophuis brengt zowel voor- als nadelen. Het koophuis is echt van jou, en je kunt er mee doen en laten wat je wilt. Het maandelijks aflossen van je hypotheek is bovendien een goede investering. Echter zijn alle onderhoudskosten bij een koophuis uit eigen portemonnee. Daarom is het verstandig om een spaarpotje achter de hand te houden voor onverwachtse kosten. Maar wat als je grote kostenposten al vast kunt voor zijn? Een slimme manier om kosten te besparen is het investeren in kunststof kozijnen. Dit is zeker gunstig als je houten kozijnen hebt. Het aanschaffen van kunststof kozijnen of een kunststof schuifpui bieden namelijk vele voordelen omtrent duurzaamheid, levensduur en kosten besparen. In deze blog lees je drie voordelen hoe je eenvoudig kosten bespaard. 

Kunststof is niet onderhoudsintensief  

Ten opzichte van hout is kunststof een stuk minder onderhoudsintensief. Hout heeft het nadeel dat het sneller kan gaan rotten. Dit vergt dus meer onderhoud, schilderwerk en lakwerk. Kozijnen van kunststof gaan tot wel 20 jaar langer mee dan houten kozijnen. Niet gek als je dus voor 20 jaar lang niet hoeft om te kijken naar het onderhoud van je kozijnen. Vaak is het afnemen van de kozijnen, met een niet bijtend stofje al voldoende. Bovendien zijn de mogelijkheden door de jaren heen aanzienlijk vergroot. Zo zijn kunststof kozijnen met een houten-look gemakkelijk na te maken. 

Je verbruikt minder energie door een uitstekende isolatie 

Kunststof kozijnen bieden uitstekende isolatie tegen kou en wind. Dus geen last meer van tocht of vervelende geuren van buitenaf. Mocht je nieuwe kunststof kozijnen willen aanschaffen, dan zul je in de winterdagen dus zeker kosten besparen op je energierekening. 

Duurzaamheid 

Kunststof kozijnen zijn gemaakt van plastic. Veel mensen denken dat het gebruik van kunststof niet ten goede komt voor het milieu en willen het gebruik hiervan zoveel mogelijk beperken. Echter is het gebruik van kunststof niet altijd slecht voor het milieu. Als het namelijk op de juiste wijze geproduceerd is, levert het een belangrijke bijdrage aan een duurzame levensstijl. De levensduur van kunststof is een belangrijk profijt. Uiteraard is het produceren hiervan slechter, maar hoe langer kunststof uiteindelijk meegaat, hoe minder vaak het gekocht hoeft te worden.  

Wat is stress?

Stress is een veel gebruikt begrip in onze huidige samenleving. Werkstress, examenstress en relatiestress zijn woorden die ontstaan gerelateerd aan de oorzaak van de stress. We hebben zelfs producten die met stress te maken hebben, zoals een stressbal. Wat is stress nu eigenlijk precies en waarom hebben we stress? Laten we dit hieronder eens bespreken.

Bijna iedereen weet hoe het is om stress te ervaren. We kennen allemaal het gevoel van stress en vaak weten we ook wel welke specifieke dingen of activiteiten ons gestrest laten voelen. Het woord ‘stress’ wordt dus in veel verschillende situaties gebruikt. Ik vind het belangrijk om stil te staan bij wat stress nu eigenlijk is. Het woord ‘stress’ letterlijk vertaald vanuit de Engelse taal betekent ‘spanning’ of ‘druk’.

Vanuit de term lijkt het dus duidelijk dat stress te maken heeft met een bepaalde mate van belang. Iets waar we ons druk over maken, of iets wat we spannend vinden kan het gevoel van stress opleveren. In de volksmond wordt stress vaak gebruikt bij het noemen van een gevoel, maar stress is nog veel meer dan dat. Het stressgevoel of een gestrest gevoel is een gevolg van stress.

Aan de andere kant wordt stress gebruikt om een heftig belastende situatie aan te duiden, zoals een examenperiode of een belangrijk gesprek op werk. Dat soort (in)spannende situaties zijn eigenlijk meer de aanleiding tot de daadwerkelijke stress. We noemen die situaties de stressoren: hetgeen wat de stress opwekt. 

Stress is dus niet alleen het gevoel, of de oorzaak van het ervaren van een gestrest gevoel. Stress is een eeuwenoud complexe lichamelijke reactie die opgang komt bij het ervaren van een stressor (spannende situatie), die het stressgevoel tot gevolg heeft. Stress kan naar mijn mening het best gedefinieerd worden als een aantal biologische en psychologische mechanismen die op gang komen naar aanleiding van een reële of vermeende bedreiging van ons lichamelijk of psychisch evenwicht.

Zo werkt een dakreparatie

Heb je je altijd al eens afgevraagd hoe de reparatie van een dak nu eigenlijk in zijn werk gaat? We vertellen je er in deze blog alles over, want het is in de meeste gevallen nog een stuk meer werk dan je in eerste instantie misschien zou denken! Lees gauw door en kom er achter wat er allemaal komt kijken bij een dakreparatie.

Inspectie

Een dakreparatie begint altijd met een dak inspectie. Daarbij wordt uitgebreid bekeken hoe het dak er precies aan toe is. Je moet immers eerst weten waar je mee te maken hebt, voordat je het probleem op kunt lossen. Het kan bovendien zomaar zijn dat de reparatie is ingepland omdat er bijvoorbeeld een lekkage is geconstateerd, maar je nog niet weet wat er verder aan het dak schort.

Afspraken maken

Voordat de dakdekker jouw dak gaat repareren zal hij je eerst een offerte voorleggen. Hierin neemt hij precies op wat er allemaal aan het dak gedaan moet worden en, belangrijker nog, welk prijskaartje daar aan hangt. Je kunt op basis van die offerte bijvoorbeeld nog door een andere dakdekker een offerte op laten maken, of bepaalde optionele werkzaamheden toevoegen of van de offerte laten halen. Zo weet je precies voor welke werkzaamheden je betaalt.

De reparatie

Nadat je akkoord bent gegaan met de offerte zal je dak dan worden gerepareerd. Wanneer je een goede dakdekker hebt ingeschakeld zul je kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardig werk. Je kunt hier van op aan wanneer zij bijvoorbeeld over keurmerken en goede recensies beschikken, dus voel je vrij om daar naar te vragen. Meestal zijn reparaties aan daken binnen een dag voltooid, maar wanneer het langer duurt zul je hier gedurende de voorgenoemde offerteperiode ongetwijfeld over geïnformeerd zijn door de dakdekker. Zo weet je precies waar je aan toe bent en is jouw dak weer in goede staat!

Vergaderen op bijzonder plekken

Als manager heb je wekelijks meerdere malen te maken met vergaderingen. De een duurt nog niet eens een halfuur en de ander neemt een hele werkdag in beslag. Voor de ene vergadering blijf je achter je bureau zitten, doe je het onderweg naar huis of een andere klant of na je werktijd. De ander moet je inplannen en heb je vaak ook een ruimte voor nodig. Soms kan vergaderen nogal moeizaam zijn. Het is iedere keer veel onderwerpen bespreken, informatie verwisselen en je aandacht erbij houden. Telkens weer je vergaderingen inplannen in dezelfde ruimte of dezelfde tijdstippen kan ook enorm vervelen. Ben je benieuwd hoe je kunt vergaderen op bijzondere plekken? Lees dan snel verder!

Werkweek in de natuur!

De beste manier om succesvol te vergaderen en een nieuw project te bespreken is door te vergaderen en werken in de natuur. Je kunt direct de hele werkweek inplannen op een mooie plek in de natuur. Veel hotels bieden mooie vergaderruimtes aan en je kunt tegenwoordig heel veel vergaderruimtes in de natuur vinden. Tijdens de lunch kun je genieten van frisse lucht en nog meer ontspanning dan normaal.

Vergaderen in zalen

Weleens gezocht op zaalverhuur utrecht? Grote zalen met een prachtig uitzicht. Nog een paar voordelen zijn de luncharrangementen met op de vrijdagen een fijne borrel. Wie wil dit niet! Ben je het standaard vergaderen op kantoor een beetje zat? Plan een vergaderdag in op een nieuwe locatie in een mooie zaal. Een aantal voordelen zijn dat je zorgt voor een stukje teambuilding en je kunt er direct een klein evenement van maken. Samen wat gaan eten na een succesvolle vergadering bijvoorbeeld. Een ander voordeel is dat je productiever bent, omdat je creativiteit beter is in een nieuwe ruimte. Door alle prikkels kun je nieuwe inzichten krijgen.