De 3 pijlers van SEO

In deze tijd van digitalisering is het steeds belangrijker voor ondernemers om goed zichtbaar te zijn op het internet. De oplossing wordt geboden door online marketing bureaus. Online marketing bureaus bieden vaak de diensten SEO, SEA, Social advertising en webdevelopment aan. Vandaag zoomen wij in op zoekmachine optimalisatie, Search Engine Optimization oftwel SEO. SEO is het optimaliseren van een website op basis van het Google algoritme. Het Google algoritme bestaat uit honderden misschien wel duizenden factoren. Deze factoren kun je onderverdelen in drie pijlers:

  • On-page SEO

On-page SEO zijn alle aanpassingen die direct na het aanpassen zichtbaar zijn op de website

  • Technische SEO

Technische SEO zijn alle aanpassingen die zorgen voor technisch betere website zoals aanpassingen die helpen de website snelheid te verbeteren

  • Website autoriteit

Website autoriteit is de mate waarin Google de website vertrouwt.

Aan deze derde pijler gaan we vandaag meer tijd besteden.

Website autoriteit

Website autoriteit telt voor wel 60 of 70% mee in het bepalen van de ranking binnen Google. Website autoriteit kun je zien als de mate waarop Google een website vertrouwt. Website autoriteit kun je verbeteren door linkbuilding te doen. Linkbuilding is het plaatsen van linkjes op externe websites naar de website die je in autoriteit wilt verhogen. Bij het bepalen van de juiste plek voor deze linkjes is het belangrijk de externe websites uniek, relevant en kwalitatief sterk zijn. Online marketing bureaus beschikken vaak over een groot extern netwerk van websites waarop ze linkjes plaatsen voor hun klanten.

Natuurlijke linkbuilding

Bovenstaande manier van linkbuilding is een gemanipuleerde manier van linkbuilding. Het algoritme van Google meet juist linkjes naar de website omdat natuurlijke linkbuilding de beste manier van meeten is. Toch kan zelfs natuurlijke linkbuilding worden gemanipuleerd. Zo heeft Maatwerk Online een partner pagina waarop linkjes staan naar hun partners zoals IT partner b-k it solutions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *