De rol van een luchtverhitter in process heating

De rol van een luchtverhitter in process heating

De naam zegt het al een luchtverhitter verhit de lucht tot een hoog aantal graden Celsius. Dit kan een verhitter niet in zijn eentje creëren en heeft dus hulp nodig van andere producten om zo de lucht heel erg heet te maken. Deze lucht kan goed gebruikt worden bij het versnellen van een proces. Deze worden veel gebruikt in bijvoorbeeld de bouw of het maken van verpakkingen. Met deze machines moet er erg veilig mee gewerkt worden, omdat dit erg gevaarlijk is en veiligheid gaat altijd voor.

Process heating waarvoor wordt het gebruik

Process heating is wanneer er een hoge temperatuur aan hete lucht van 690 graden Celsius wordt gebruikt bij industriële processen. Deze warme lucht wordt gecreëerd door meerdere benodigde elementen. Overal ter wereld wordt dit uitgevoerd en gebruikt tijdens industriële trajecten. Het is erg belangrijk dat er kwalitatief goede en krachtige materialen worden gebruikt tijdens het maken van deze hete lucht. Bij de onderstaande situaties wordt dit bijvoorbeeld gebruikt:

  • Het krimpen van bepaalde grondstoffen
  • Het drogen van materialen
  • Het vormgeven van materialen 
  • Het verbinding maken tussen onderdelen

Er zijn nog genoeg andere situaties waarbij gebruikt wordt gemaakt van de process heat, zoals bij verpakkingen. De verpakkingen kunnen vorm krijgen door het heet te maken van het materiaal om zo het gemakkelijk te kunnen bewegen en vormgeven. 

Benodigde sterke onderdelen 

De onderdelen die nodig zijn om het verhit proces volledig te laten werken bestaan uit sterke materialen. Dit moet wel omdat er hele hete lucht gecreëerd worden en daar moeten deze onderdelen goed tegen kunnen verzetten. De onderdelen die gebruikt worden zijn luchtverhitters de blaastoestellen, regelaars en mondstukken. De blaastoestellen zorgen ervoor dat er daadwerkelijk lucht geblazen kan worden, de lucht kan door deze ingebouwde motor ook op de juiste temperatuur ingesteld worden die je nodig hebt. Sommige motors hebben koolborstels en deze kunnen verslijten, maar zijn wel makkelijk te vervangen. De regelaars zorgen voor het beveiligen van de hete lucht verhitters. De mondstukken zijn het uitende van het gehele product waardoor de lucht uiteindelijk daarbuiten wordt geblazen, de mondstukken zijn er in verschillende vormen en maten om zo het goede mondstuk te kiezen voor jouw klus. Als er een van deze onderdelen stuk is gegaan zijn deze makkelijk te vervangen door een nieuw element. 

De rol van de hete lucht blazer

De rol van de hete lucht blazer is om de werkwijze te versnellen in de industriële sector. Door het verwarmen van materialen kan er veel mogelijk worden gemaakt, bijvoorbeeld vormgeving. Een luchtblazer kan ook als een soort las apparaat worden gebruikt om dingen aan elkaar te maken en verbinden. 

Lassen

Lassers gebruiken deze hete lucht apparaten ook wel eens bijvoorbeeld als ze plastic aan elkaar moeten lassen. Voor kunststof wordt hier ook goed gebruik van gemaakt. Een echt lasapparaat kan deze helaas niet vervangen, omdat sommigen metalen heter moeten worden dan dat de warme lucht kan behalen. De luchtlasser wordt wel vaak gebruikt bij kunststof reparaties van bijvoorbeeld sommige auto onderdelen. 

Redactie

Reacties zijn gesloten.