De voordelen van huren in Utrecht

De voordelen van huren in Utrecht

Utrecht is een grote stad met meer dan 1,3 miljoen inwoners. De perfecte stad om te gaan wonen voor studeer- of werkgelegenheid. Het is een sfeervolle stad met alle voorzieningen en gemakken die bij een plaats horen. Bovendien heeft de stad een centrale ligging, waardoor andere steden gemakkelijk vanaf Utrecht te bereiken zijn. Kortom; genoeg redenen om een woning te huren in UtrechtDoor de voordelen die de stad biedt, is een woning vinden niet bepaald een gemakkelijke opgave. In dit artikel lees je wat je moet weten voordat je besluit een huis te huren in Utrecht.  

Huren of kopen? 

Een huis huren of kopen? Dit hangt volledig af van jouw levensfase. Ben je toe aan een koophuis, of wil je nog even doorsparen? Een huurhuis biedt bovendien meerdere voordelen. Zo is een huurcontract vrijwel maandelijks opzegbaar, en daardoor zit je niet met een vervelend opzegtermijn. Stel je voor; je hebt net een baan in omgeving Utrecht, maar je bent nog onzeker of je een vast contract gaat krijgen. Dan is het in deze situatie verstandig eerst een huis te huren, voordat je je settelt in Utrecht. Een ander voordeel is dat een huurbaas verplicht is onderhoudskosten in je huurwoning te betalen, waardoor je niet tegen vervelende kosten aanloopt als iets kapot gaat. 

Huren in Utrecht 

Een appartement huren Utrecht is geen gemakkelijke opgave. Er is vaak meer vraag dan aanbod, waardoor je niet gemakkelijk ergens tussen komt. Lange huurlijsten en wachtrijen zijn dan ook de norm. Hierom is het verstandig je alvast in te schrijven bij huurwebsites die een inschrijfdata als regel hanteren. Het kan soms wel 5 tot 10 jaar duren voordat je namelijk in aanmerking komt voor een sociale woning.  

Waarom is de stad zo populair? 

De verklaring van schaarste op het gebied van woonaanbod in Utrecht, ligt met name aan de populariteit van de stad. Maar waarom is dit zo? Dit komt door de: 

  • Centrale ligging van de stad 
  • Werkgelegenheid in en nabij het centrum 
  • De stad is een studentenstad 
  • Groot en levendig centrum 
  • Goedkopere prijzen dan onze hoofdstad 

Voor zowel studenten als starters is dit dus een populaire stad om een woning te gaan huren. De prijzen kunnen al gauw oplopen t/m. 16 euro per vierkante meter. Deze prijzen liggen lager dan de huurwoningen in Amsterdam, maar zijn relatief gezien nog steeds aan de hoge kant. Houd dit dus in je achterhoofd met wat je bereid bent om te maandelijks te betalen.  

Redactie