Dit moet je weten over een life coach!

Heb je wel eens gehoord van een life coach? Dit is ook wel een soort welzijnsprofessional die mensen kan helpen om vooruitgang te boeken in hun leven en meer persoonlijke invulling te geven. Life coaches focussen zich voornamelijk op het verbeteren van relaties, dagelijks leven en carrières van hulpzoekenden. Zo kunnen ze helpen om je doelen te verduidelijken en de obstakels in kaart te brengen die je tegenhouden. Vervolgens helpen ze je relevante strategieën te bedenken om jouw doelen te behalen.

Een life coach of therapeut?

Als je twijfelt aan het samenwerken met een coach of therapeut, dan is het belangrijk om te weten waar de verschillen te vinden zijn. Terwijl coaches je kunnen helpen om met bepaalde problemen in je leven op te gaan, zijn ze doorgaans niet opgeleid om stemmings- en angststoornissen, verslaving of andere psychische aandoeningen te behandelen. Mocht je hiernaar op zoek zijn, dan kun je beter aankloppen bij de therapeut, die zich richt op het behandelen van psychische aandoeningen en het verwerken van trauma’s en andere problemen uit het verleden.

De voordelen van een life coach

Wanneer je een life coach onder de arm neemt, dan haal je het vermogen van een frisse en geïnformeerde kijk op jouw problemen in huis. Een life coach is uitermate geschikt om je een nieuw inzicht te bieden bij je uitdagingen en je te helpen om in te zoomen op de negatieve patronen die jou in de weg staan voor het behalen van succes. Een life coach kan je onder meer helpen met het verbeteren van je  creativiteit, het opbouwen van meer financiële zekerheid en de focus leggen op het verbeteren van je communicatieve vaardigheden.

Ben jij een coach of mocht je op zoek zijn naar een coach die je kan helpen met je gezondheid, relaties  en algehele persoonlijke ontwikkeling? Bezoek dan www.ubuntum.nl om de helpende hand te vinden jou naar een hoger niveau tilt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *