E-commerce en fulfilment

E-commerce en fulfilment

Je kent het vast wel: je hebt een webshop en krijgt dagelijks diverse orders binnen. Zodra je webshop gaat groeien zal je merken dat het een lastige opgave is om dit alles logistiek juist te krijgen. Om dit gemakkelijker te maken, bieden diverse bedrijven aan om dit proces uit handen te nemen. Zo wordt dit hele proces voor je gestroomlijnd en wordt ervoor gezorgd dat jouw webshop volledig betrouwbaar wordt.

Wat is fulfilment?

Fulfilment staat ook wel bekend als de processen die zich richten op het afhandelen en verwerken van opdrachtactiviteiten die voortkomen uit klantcontact. Je kunt fulfilment dus ook wel zien als het hele proces van de orderafhandeling. En laat dit bij een webshop nou vaak een van de belangrijkste dingen zijn!

Voordelen uitbesteden fulfilment

Het uitbesteden van fulfilment kent vele voordelen. Zo is een fulfilment bedrijf vaak gespecialiseerd in het uitvoeren van een logisitek proces. Wanneer je kiest voor een fulfilment bedrijf kun je dus genieten van hun afspraken met verzendpartijen. Het resultaat? Veel kostenbesparing op onder andere de opslagkosten, maar ook bijvoorbeeld veel volume voordelen. Daarbij kan een fulfilment bedrijf ook helpen in bepaakde piek- en dal perioden. Bijvoorbeeld een periode als black Friday of kerst, zal ervoor zorgen dat het aantal orders op jouw webshop wellicht wel exponentieel stijgt. Door je fulfilment uit te besteden heb jij altijd genoeg capaciteit én kun jij je focussen op het laten groeien van je bedrijf in plaats van je zorgen te maken om de fulfilment activiteiten.

Tot slot zul je met regelmaat zien dat bedrijven die gespecialiseerd zijn in fulfilment ook hun focus leggen op klantbeleving. Dit betekent dat een bestelling vaak wordt verzonden in een gepersonaliseerd pakket. Denk hierbij aan handgeschreven kaarten, stickers en andere vrolijke toevoegingen. Fulfilment uitbesteden is zeker voor webshops dan ook helemaal geen gek idee, en zeker de moeite waard voor bedrijven die willen groeien.  

Redactie