Een tandarts speciaal voor kinderen:

Voor kinderen is het ook heel belangrijk dat ze net als volwassenen regelmatig naar de tandarts gaan voor controle. Zeker in deze fase van het leven verandert er veel aan het gebit van en is het belangrijk om zo snel mogelijk in te spelen op eventuele problemen. Daarnaast is het ook bekend dat mensen die als kind niet naar de tandarts zijn geweest een risico lopen om later in hun leven bang te zijn voor de tandarts. Om nare ervaringen te voorkomen is het essentieel dat de tandarts weet hoe hij het beste met kinderen om kan gaan. Niet elke tandarts is hier echter even goed in, de Tandartspraktijk Your Dental heeft daarom een speciale kindertandarts Almere

Het voorkomen van angst voor de tandarts

Door kinderen al op jonge leeftijd mee te nemen naar de tandarts leren ze dat naar de tandarts gaan niet iets is om bang voor te zijn. De kindertandarts heeft heel erg veel ervaring met het behandelen van verschillende kinderen die zich allemaal weer anders gedragen. Elk kind is immers anders en vraagt om een andere instelling van de tandarts, de kindertandarts kan hier door al die ervaring vervolgens het beste op inspelen. Voor alle kinderen geldt in ieder geval dat de kindertandarts er alles aan zal doen om het kind gerust te stellen en op een rustige manier kennis te laten maken met de tandarts. 

Kinderen meenemen al voor hun eerste behandeling

Mocht het zo zijn dat een kind nog niet toe is aan zijn of haar eerste behandeling bij de tandarts dan kan het alsnog goed zijn om ze wel alvast mee te nemen naar de tandartspraktijk. Op deze manier zijn ze al bekend met de praktijk voordat ze zelf echt in de stoel moeten. Het kan geruststellend zijn voor kinderen als ze andere al een keer bij de tandarts in de stoel hebben zien liggen zodat ze bekend raken met wat er gaat gebeuren. Daarnaast kunnen ze op deze manier ook alvast wennen aan onder andere de mensen die er werken en de geluiden die er in de praktijk aanwezig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *