Hoe begin je aan hotel verkoop?

Na een zeer lange tijd hotel ondernemer te zijn geweest, heb je uiteindelijk toch besloten de stap te nemen en over te gaan tot hotel verkoop. Hotel eigenaar zijn is geen makkelijke baan. Je bent bij alle zaken die te maken hebben met het hotel betrokken. Denk hierbij aan het werven en onderhouden van het personeel, het tevreden houden van de klanten, het financiële huishouden en nog veel meer andere bijkomende zaken.

Het is logisch dat dit na een lange tijd enorm zwaar kan zijn voor een persoon. Je krijgt te maken met burn-outs en veel stress en dit is duidelijk te merken aan de manier waarop het hotel runt. Of misschien zie je het gewoon niet meer zitten om de eigenaar te zijn van een hotel. Daarom kan het soms verstandig zijn om over te gaan op hotel verkoop. 

Zakelijk, financieel én emotioneel

Wanneer je begint aan het verkopen van je hotel, spelen er natuurlijk meerdere factoren mee in het proces. Allereerst krijg je te maken met veel zakelijke procedures. Je huurt een professional in die jou komt helpen met het verkopen van het hotel. Dit betekent meteen dat er een financieel gedeelte bij komt kijken. 

Maar naast deze belangrijke factoren, zit er vaak ook een emotionele band aan het hele proces verbonden. Je bent voor een tijd hoteleigenaar geweest en het kan lastig zijn om hier afscheid van te doen. De kans is groot dat je er alles aan hebt gedaan om het hotel een goede reputatie te geven en ervoor te zorgen dat alles op rolletjes liep. Hier kan je enorm veel plezier aan hebben beleefd. Daarom is het begrijpelijk dat het niet makkelijk is om dit zomaar op te geven. 

Daarnaast is het ook lastig voor het personeel om ineens de deuren te moeten sluiten. Professionals weten precies hoe zij al deze zaken moeten aanpakken zodat het hotel verkoop in goede banen wordt geleid. 

Het opstellen van een stappenplan

Bij hotel verkoop, wordt er eerst een analyse gemaakt van het gebouw. Hier wordt een geschatte verkoopprijs aan gegeven. Vervolgens worden de verkoopmogelijkheden vastgelegd en wordt jouw hotel op de markt gebracht. Zoekende hoteleigenaren kunnen jouw hotel zien. 

Het is verstandig om voor dit proces een specialist in te huren. Het doel? Op een betrouwbare manier een geschikte koper vinden zodat jouw hotel in goede handen terecht komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *