Hoe gebruik je een alarmsysteem?

Heb jij last van ongewenste bezoekers of inbraken? Dan is een alarmsysteem een top oplossing! Maar… hoe gebruik je een alarmsysteem? Wat kost het? En hoe werkt het precies? Wij beantwoorden al je vragen hier! 

Hoe gebruik je een alarmsysteem?

Er zijn vele soorten alarmsystemen op de markt. Om het wat makkelijker te maken nemen we een AJAX alarmsysteem als voorbeeld. Deze heeft, net zoals de meeste alarmsystemen, één centraal contactpunt. Dit is de AJAX Hub. Dit is het belangrijkste onderdeel van jouw alarmsysteem, want zonder dit functioneren de andere onderdelen niet goed. Naast de AJAX Hub zijn er verschillende onderdelen die je kunt gebruiken om jouw alarmsysteem uit te breiden. Dit zijn onder andere magneetcontacten, bewegingsmelders en sirens. 

Deze installeer je op de plekken die je wilt beveiligen. Vervolgens verbind je ze met de AJAX Hub en voilà, je hebt een alarmsysteem! Je kunt met AJAX zelfs het alarmsysteem bedienen met jouw telefoon. Zo krijg je op je telefoon een melding als een van de onderdelen wordt geactiveerd door een inbreker. 

Wat kost een alarmsysteem? 

De kosten van een alarmsysteem kunnen variëren van merk en aanbieder. Afhankelijk van waar je een alarmsysteem koopt kan het duurder of goedkoper zijn. Let dus ook op verschillende aanbieders voor eventuele kortingen! Een basis alarmsysteem kit kun je al vanaf zo’n 350 euro krijgen. Hier krijg je vaak de basis dingen zoals het centrale contactpunt en een aantal onderdelen zoals een magneetcontact voor jouw deur. 

Hoe werkt het precies?

Nou hoe werkt zo’n alarmsysteem nou precies dan? In de praktijk werkt het als volgt. Je hebt bijvoorbeeld een magneetcontact op jouw voordeur. Je bent niet thuis en iemand forceert je deur in. Het magneetcontact detecteert dit en zend een melding naar het centrale contactpunt, die vervolgens een melding naar jouw telefoon stuurt. Je kunt ook instellen dat de sirene meteen afgaat op het moment dat het magneetcontact geactiveerd wordt. Anders kun je op het moment van de melding ervoor kiezen om nog even te wachten of meteen de sirene af te laten gaan. Zo schrik je de persoon die jouw deur wilt forceren meteen af en zorg je ervoor dat de inbraak wordt afgebroken. 

Een alarmsysteem is dus ideaal als je vaak ongewenste bezoekers of inbrekers hebt. En zelfs dan, voorkomen is beter dan genezen. Het zou maar zo zijn dat je nooit last hebt en dat er één keer wel wordt ingebroken. Maar de schade is dan helaas al gedaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *