Houd vervelend inschijnend licht buiten

Houd vervelend inschijnend licht buiten

Overdag of wel eens in de avond kan de zon nog wel een fel in je ogen schijnen. Voor het slapen gaan moeten de gordijnen goed dicht worden gedaan voor het tegen houden van de lichten van anderen of de lantarenpaal die vlak naast je huis staat. Nog steeds komt er licht naar binnen doordat de lantarenpaal erg vel schijnt en de gordijnen zijn niet genoeg om dit fel schijnende licht te blokkeren. Dit is natuurlijk niet fijn als je wilt gaan slapen en het niet helemaal donker is dankzij het irritante licht wat van buiten komt. Gelukkig zijn er een aantal goede oplossingen die kunnen werken om de zon of ander inschijnende stralen tegen te kunnen houden. In dit artikel worden de oplossingen genoemd en uitgelegd zodat jijzelf voor de beste optie voor jouw situatie kan kiezen.

Zonwerend glas

Om de zon overdag tegen te kunnen houden van zijn irritante stralen die naar binnen kunnen vallen is er zonwerend glas. Dit glas werkt als volgt: de zonnestralen die binnen vallen moeten eerst de het raam heen. Dit glas breekt de stralen van het ligt af en laat minder tot geen stralen naar binnen vallen. Het raam heeft een donkergetinte of blauwe gloed, deze kleuren remmen namelijk het licht af. Bij het aanschaffen van dit soort glas kan je zelf de kleur kiezen die je wilt, bij deze keuze wordt er meestal gekeken naar welke kleur de kozijnen hebben van de opening waar het glas wordt geplaats. De keuze moet natuurlijk goed bij de rest van de kozijnen passen, zoals bij grijze kozijnen het beste een donkergetinte kleur glas past. De ramen zijn in verschillende zon werende sterktes verkrijgbaar, de ramen zijn vooral bestemd tegen de zon. 

Licht- en zonnewering Heroal luiken

Wat een hele goede oplossing is waar je geen spijt van gaat krijgen in een Heroal luik. Deze luiken zijn speciaal gemaakt voor het buiten houden van vervelend licht en het binnen houden van de warmte. De rolluiken kunnen automatisch open en dicht gemaakt worden door middel van een schakelaar aan de muur of zelfs op de moderne draadloze manier via de mobiele telefoon met een app. De rolluiken zijn ook inbreker proof, dit betekent dat inbrekers heel moeilijk of nauwelijks de opening met een rolluik ervoor kunnen openbreken. Deze luiken zorgen wanneer hij gesloten is voor geen enkele lichtinval van buitenaf dit is heel handig voor in de zomer en in de winter door zijn isolerende werking. Goedkope rolluiken kopen is best lastig, gelukkig hebben deze luiken een hele goede prijskwaliteitsverhouding.

Een rolgordijn

Een ander soort gordijn is ook handig om te kopen zoals een rolgordijn. Deze rol je handmatig naar beneden om het licht van buiten tegen te houden. Het is meestal de goedkoopste oplossing en kan gemakkelijk door jou zelf geïnstalleerd worden, zodat je geen installatiekosten hebt. Een rolgordijn kan perfect op maat gemaakt worden voor het raam of de deur die je wilt bedekken met een gordijn. Deze gordijnen werken vaak goed in combinatie met de normale gordijnen, zodat er geen licht meer in je kamer komt.

Redactie