Je doelgroep aanspreken met digital signage

Je doelgroep aanspreken met digital signage

Er zijn vele manieren waarop je de doelgroep van je bedrijf kan aanspreken om zo het koopgedrag te proberen beïnvloeden van deze groep mensen. Dit kan je doen door reclamespotjes maken en te laten zien op televisie en het maken van advertenties online, maar ook door digital signage. Dit is het aanspreken van je doelgroep doormiddel van speciale beeldschermen. Deze beeldschermen worden tot nu toe veel gebruikt bij vliegvelden, restaurants en banken voor bijvoorbeeld de informatie van geld koersen. Op deze borden kan handige informatie worden weergegeven die de klant heel goed kan helpen met het begrijpen van een bepaald onderwerp. Dit kan ervoor zorgen dat de klant zich thuis gaat voelen bij jouw bedrijf.

Digital signage software

De software van deze beeldschermen kan je gratis downloaden en zijn gemaakt om zo simpel mogelijk informatie op de schermen te krijgen. De software kan zelfs in de Cloud worden aangeboden en hoeft het dus niet per se op een server gedownload te worden. Op deze software kan je allerlei foto’s teksten en afbeeldingen invoegen die deze ook blijft onthouden wanneer je ze opslaat. Door het in voegen van tekst en de afbeeldingen in het programma kan je een aantal mooie dia’s maken waarop informatieve informatie staat die relevant is voor de medewerkers of de klanten die je wilt bereiken. Sommige software kan je gratis verkrijgen via het internet zoals er net beschreven werd, maar meestal kan je een software met de schermen meekrijgen die je van de specialist koopt. Voor deze software wordt er vaak per maand een bedrag betaald om het te gebruiken. De software waar je dan voor betaald is van goede, scherpe en professionele kwaliteit speciaal gemaakt voor het bereiken van interne en externe personen die bij je bedrijf werken of juist klant zijn.

Verschillende beeldschermen

Er zijn veel verschillende soorten beeldschermen die je kan gebruiken om belangrijke informatie op te laten projecteren. Deze schermen zijn speciaal gemaakt om 24 uur per dag aan te kunnen staan en niet veel energie te verspillen zoals een tv-scherm. Een televisie kan ook worden gebruikt, maar heeft meer energie nodig waar je op lange termijn veel geld aan kwijt bent. De speciale schermen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Doordat er een groot aanbod is in de maten van de schermen kan je het perfect scherm uitzoeken die goed bij het interieur van je bedrijf past. Dit zorgt voor een strak en professioneel uiterlijk. Wees dus niet bang om kritisch de schermen uit te zoeken die je graag wilt hebben om zo het uiterlijk strak en professioneel te houden.

Kosten van een scherm en software

Meestal worden deze kosten per maand in rekening gebracht. De software wordt vaak wel lost van het scherm betaald, omdat het scherm eerst in éen keer wordt afbetaald. Deze schermen kunnen tussen de 500 tot ongeveer 5000 euro zitten, dit ligt natuurlijk aan de kwaliteit die je wilt en de grootte van het scherm. Je kan bijvoorbeeld een 65 inch beeldscherm kopen ter waarde van 1750 euro die 4K kwaliteit geeft. 

Redactie