Lekker klussen? Denk aan veiligheid!

Lekker klussen? Denk aan veiligheid!

Nu in deze Corona tijd is het perfect om al je projectjes weer op te pakken en af te maken. Het is hartstikke leuk om bezig te zijn met klussen, maar het is wel belangrijk om veilig te werk te gaan. Je leest hier enkele manieren om veiliger te werk te gaan! 

Werkschoenen 

Zorgt dat je goed schoeisel hebt, het liefst met een stalen neus. Als je bezig bent met klussen heb je vaak toch wat groter gereedschap en als je dan wat laat vallen op je voet kan dat best hard aankomen. Door goede werkschoenen te hebben bescherm je jouw voeten en kun je lekker doorwerken. Ook kan het wel eens voorkomen dat je op een spijker stapt en dat kan erg oncomfortabel zijn. Door goede werkschoenen te kiezen die bestand zijn tegen dit soort dingen kun jij klussen zonder je zorgen te hoeven maken! 

Veiligheidsbril 

Ben je veel bezig met hout zagen of lassen? Zorg dan dat je een veiligheidsbril draagt. Je ogen zijn erg gevoelig en je kunt ze snel beschadigen als er iets in komt. Door een veiligheidsbril te dragen weet je zeker dat je ogen goed veilig zijn. Let wel op dat je voor het lassen vaak een speciale bril nodig hebt. 

Ventilatie

Zorg voor een goed geventileerde werkplaats, vooral als je bezig bent met hout zagen. Als er niet genoeg ventilatie aanwezig is blijft het zaagsel in de lucht hangen en kan het erg stoffig worden. Het is niet goed om dit te blijven in ademen, dus zorg in ieder geval dat er een deur en raam open staan. Ook als de ruimte wél goed geventileerd is, is het nog steeds verstandig om bij veel zagen een mondmasker te dragen of dergelijke. Zo voorkom je dat je direct zaagsel en stof inademt. Ja, die mondmaskers zijn niet alleen goed voor Corona! 

Licht

Voldoende verlichting in de werkruimte is essentieel. Als je niet goed zicht hebt op wat je doet is er meer kans op ongelukken. Daarnaast is het ook niet mogelijk om efficiënt te werken als je geen zicht op je project hebt. Zorg dus voor goede verlichting over de gehele werkplaats. Naast het verlichten van je werkplaats kun je ook nog een hoofdlicht aanschaffen. Deze kun je gemakkelijk op je hoofd zetten en dan heb je altijd je projecten goed verlicht, ideaal! 

Er zijn dus veel dingen die je zelf gemakkelijk kunt doen om veiliger te werken aan je projecten. 

Redactie

Reacties zijn gesloten.