Opleiding receptioniste

Opleiding receptioniste

Een receptioniste of telefoniste is een functie die je in heel veel bedrijven terug ziet komen. Ze zijn zowel parttime als fulltime nodig en daarom is de vraag naar receptionistes groot. Wanneer je een opleiding als receptioniste wilt volgen is dat goed mogelijk. Tijdens de opleiding receptioniste ga je niet alleen administratieve taken leren, maar ga je ook aan de slag met het zijn van een eerste aanspreekpunt voor een klant. Er zijn tijdens de opleiding zowel theoretische als praktische vaardigheden. Zo leer je onder andere computervaardigheden, maar ben je ook in staat om een basis te krijgen voor een goede vervolgopleiding.

De inhoud van de opleiding receptioniste

De opleiding tot receptioniste/telefoniste bestaat uit 20 lessen van drie uur. Je krijgt onder andere les in toetsenbordvaardigheid, maar ook in MS Office, waaronder Word, Outlook en Excel. Verder is de kantoorpraktijk een belangrijk onderdeel. Denk hierbij aan klantgericht werken en representativiteit, baliewerkzaamheden, gesprekstechnieken, kantoorvaardigheden, basisvaardigheden taal en rekenen. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om de opleiding receptioniste te kunnen volgen. Het is wel handig als je enige ervaring hebt met computer. Ook moet je de Nederlandse taal goed beheersen in woord en geschrift.

Zodra je de opleiding hebt afgerond, volgt er een examen. Heb je deze succesvol gedaan? Dan ontvang je een diploma en kun je een baan zoeken als receptioniste of telefoniste. Het is daarnaast ook nog mogelijk om een vervolgopleiding te starten. Onder andere de opleidingen secretaresse, commercieel administratief medewerker en commercieel medewerker binnendienst behoren tot de opties.

Redactie