Persoonlijke groei: hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

Persoonlijke groei: hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

Door ons leven heen komen we als mensen steeds in verschillende fasen terecht. In elke fasen leren en ondervinden we nieuwe dingen, waardoor wij ons als mens blijven ontwikkelen. Een nieuwe baan, het afronden van een studie of een nieuwe fase in je gezinsleven, al deze gebeurtenissen zorgen voor persoonlijke groei. Soms kan het gebeuren dat je niet weet hoe je verder moet, of dat je niet weet op welke manier je jezelf nog verder kan ontwikkelen. Persoonlijke groei is erg belangrijk, maar hoe kan je dit het beste aanpakken?

Drie niveaus

Als jij je er bewust van bent dat je wilt gaan groeien, heb je de eerste stap al gezet. Bewustwording is een belangrijk onderdeel van persoonlijke groei ondergaan, zo weet je wie jij echt bent en wat er bij jou past. Als je deze stap hebt gezet kan de doorgaan met het ontwikkelen van jezelf op de drie niveaus: IQ, EQ, en BQ. IQ staat voor het cognitieve vermogen, EQ staat voor het emotionele vermogen, en BQ staat voor je bewustzijnsniveau. Om echte persoonlijke groei door te kunnen maken is het belangrijk dat je op elk van deze niveaus jezelf blijft ontwikkelen en hier ook daadwerkelijk verbetering in wilt zien.

Zoek een coach!

Sommige dingen zijn lastig om in je eentje te ondernemen, een plan voor je persoonlijke groei in je eentje opstellen is daar een van. Er zijn verschillende soorten bedrijven met coaches die ervoor opgeleid zijn om jou hierbij te helpen. Bedrijven zoals Inzicht hebben verschillende soorten coaching methodes om jou te helpen bij het realiseren van persoonlijke groei. De lastige taak van jezelf verbeteren hoef je dus niet geheel alleen op je te nemen, het is altijd fijn als iemand je hierbij kan helpen. De bewustwording is de lastigste stap, en die heb je al genomen.

Redactie