Problemen internet positie

Problemen internet positie

Het is een veel voorkomend probleem voor bedrijven. Meegaand in de moderne trends gaan veel bedrijven hun internet positie proberen te vestigen. Maar dit valt vaak tegen. De vele nieuwe opdrachten blijven uit, de pagina wordt maar weinig bekeken en het bijhouden van de website kost veel tijd en geld. Waarom zijn we hier ook al weer aan begonnen? Dat vraag je jezelf vast aan. Hier vertellen we waarom je pagina niet bekeken wordt en wat je er aan kunt doet.

Waarom wordt mijn pagina niet bezocht

Waarom wordt je pagina niet bezocht, dat is natuurlijk de crux. Ten eerste is het belangrijk dat je je inbeeldt dat het internet een gigantische omgeving is, waar alleen al in Nederland meerdere duizenden zoekopdrachten per seconde verwerkt moeten worden. Jouw website is dus verreweg niet de enige. Het is dan ook belangrijk dat je niet al te hoge verwachtingen stelt.

Maar goed en zijn wel degelijk redenen waarom jouw pagina niet gevonden wordt. Ten eerste komt het vaak voor dat men in teksten op de pagina niet genoeg refereert naar link/zoekwoorden. Stel je hebt een autobedrijf, dan kun je ervan uitgaan dat mensen zoeken op autobedrijf, reparatie, een specifieke locatie, enzovoort. Ga je teksten schrijven voor je pagina, probeer dan ook op deze woorden te focussen en goed daarna te refereren.

Daarnaast is het van belang dat je backlinks hebt. Dat wil zeggen dat andere website naar jouw website refereren, of naar bepaalde teksten die jij hebt geschreven en op je pagina terugkomen. Zorg dan ook dat je je website distribueert. Op die manier verschijn je eerder in de algoritmes van Google of andere zoekmachines.

Wat te doen?

Oke, maar wat kan ik eraan doen. Nou we hebben al wat tips gegeven, maar toch zijn deze vaak lastig uit te voeren. Daarom is het aan te raden om een bedrijf in te huren dat gespecialiseerd is in zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie, zoals de naam suggereert, zorgt ervoor dat je website beter te vinden is door veel van de bovengenoemde technieken toe te passen.

Redactie