Rechten werknemer bij re-integratie

Rechten werknemer bij re-integratie

Bent u ziek en voelt u uzelf onzeker over uw toekomst bij uw bedrijf? Wilt u ontslag nemen en weet u niet wat uw rechten zijn? Dan bent u op deze pagina aan het juiste adres! Hier wordt namelijk besproken wat de rechten werknemer bij re-integratie zijn. Wanneer u kennis over dit bezit, dan kunt u een keuze maken gebaseerd op kennis die u van deze pagina heeft gehaald en u helpt bij het maken van een keuze in de toekomst. De rechten van een werknemer bij re-integratie zijn namelijk van belang om te weten je als werknemer wellicht op zoekt wilt gaan naar een nieuwe baan of wilt blijven. Het is tevens ook mogelijk om jezelf te laten omscholen, om mee te gaan in de groei van het bedrijf. Wilt u meer weten over rechter werknemer bij re-integratie? Lees dan snel verder om hierachter te komen!  

Re-integratie rechten 

re-integratie in een bedrijf is een werknemer voorzien van diverse rechten. De rechten werknemer bij re-integratie zijn vooral in het voordeel van de werkgever én werknemer. Dit komt omdat beide partijen kunnen profiteren: de werkgever heeft een medewerker die gemotiveerd is en de werknemer kan rekenen op zijn bedrijf. Het komt vaak voor dat een werknemer wanneer deze na een lange tijd van ziekte weer terug is gekeerd en zijn functie is te komen vervallen. Dan is het mogelijk om een nieuwe functie te krijgen middels herscholen: hier heeft de werknemer middels zijn re-integratie rechten recht op. Op deze manier kan de werknemer met een vast contract een nieuwe functie leren en groeien in dit vakgebied, om vervolgens te groeien in andere facetten van zijn beroep.  

Groeien is mogelijk 

Het is mogelijk om te groeien middels de rechten werknemer bij re-integratie. Dit komt omdat er middels herscholing een nieuwe functie kan worden aangeleerd.  

Redactie