Redenen om meer thee te drinken

Redenen om meer thee te drinken

Thee is bij veel mensen een geliefde drank. Het is lekker warm en we kunnen eindeloos variëren met smaakjes. Zeker op koude dagen is het heerlijk om weg te kruipen op de bank met een kopje thee. Hoewel thee heel lekker is, is het ook nog eens super gezond! Zo zijn er redenen genoeg om meer thee te drinken en deze delen we graag met je.

Hydrateren

Gezondheidsexperts zeggen dat we per dag zo’n twee liter water moeten drinken. Soms is het maar saai en niet altijd even lekker om alleen maar glazen water weg te drinken. Ook is het nog best lastig om zo aan de twee liter te komen. Wissel daarom water drinken af met een kopje thee! Je kunt Thee kopen in diverse smaken. De smaakjes van de thee zal je niet snel vervelen en zo is het makkelijker om aan de dagelijkse hoeveelheid te komen.

Metabolisme

Het schijnt dat thee drinken ook erg goed werkt voor je metabolisme. Zéker als je de dag start met een kopje groene thee, wordt je lichaam gelijk in werking gesteld. Het is namelijk zo dat thee je metabolisme versnelt, waardoor je al snel zo’n tachtig extra calorieën per dag zou moeten verbranden.


Beter dan de meeste dranken

Het mag wel duidelijk zijn dat thee gezond is. Maar het is ook zeker een hele goede vervanger voor andere dranken. Zo kun je beter een kopje thee drinken in plaats van een kop koffie. Thee bevat minder cafeïne dan koffie. Zeker voor het slapen gaan is dit een stuk beter. Ook kun je overdag thee drinken in plaats van suikerhoudende drankjes. Veel mensen nemen op werk frisdrank of andere sapjes. Hier zitten best veel suikers in, waardoor je gedurende de dag niet zo gezond bezig bent. Thee daarentegen heeft ook een lekkere smaak, maar bevat geen suikers. Tenzij je dit er zelf bij doet natuurlijk.

Redactie

Reacties zijn gesloten.