The beste tips en tricks voor het kiezen van speelgoed voor de kleinste familieleden

Het uitkiezen van het juiste babyspeelgoed kan nog wel eens een heel karwei zijn. Om jou te helpen bij de keuze van het beste speelgoed voor jouw kleine, voorzien we je in dit artikel met enkele handige tips waarop je moet letten voordat je de speelgoedwinkel instapt.

Kies voor multifunctioneel speelgoed

De meeste kinderen vinden het geweldig om speelgoed uit elkaar te halen, weer in elkaar te zetten, uit elkaar te trekken, en vervolgens weer op te bouwen! Kies daarom voor speelgoed dat niet alleen robuust is, maar jouw kind voorziet om er op verschillende manieren mee te spelen. Denk bijvoorbeeld aan houten blokken of stevig plastic waarmee je een huis kan bouwen of een ruimteschip in elkaar kan zetten. Multifunctioneel speelgoed zorgt ervoor dat jouw kind zijn wijde fantasie kan inzetten en probleemoplossende vaardigheden kan ontwikkelen.

Kies voor speelgoed dat meegroeit met het kind

Je zult het vast wel een keer hebben meegemaakt dat je speelgoed aanschaft waar een kind een of twee dagen mee speelt en vervolgens nooit meer aanraakt. Daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar speelgoed dat leuk en interessant blijft voor verschillende leeftijden. Denk bijvoorbeeld aan actiefiguren, knuffels, poppenhuizen, autootjes en andere voertuigen.

Zoek naar speelgoed dat jouw kind actief houdt

Actieve kinderen zullen zich doorgaans sterker en zelfverzekerder voelen in hun lichaam voor de rest van hun leven. Kies daarom voor speelgoed dat jouw kinderen uitdaagt om in beweging te blijven en hun fysieke vaardigheden kan oefenen.

Vind jij het helemaal te gek om babyspeelgoed te personaliseren? Neem dan eens kijkje bij het assortiment van trixie baby, dat je de mogelijkheid geeft om het speelgoed van jouw kleinste familielid te voorzien van hun eigen naam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *