Tip om beter lokaal vindbaar te zijn op Google

Online marketing bedrijven schieten als paddenstoelen uit de grond. Met de huidige economie die het goed doet kiezen veel ondernemers er voor om voor zichzelf te beginnen. Deze ondernemers zien in dat het belangrijk is goed vindbaar te zijn op Google. Er is een verschil tussen landelijk vindbaar zijn en lokaal vindbaar zijn. In deze blog focussen we ons op het lokaal vindbaar maken van je plaatselijke onderneming. Ben jij een plaatselijke ondernemer en op zoek naar tips om lokaal beter vindbaar te zijn? Lees dan snel verder!

Maak gebruik van Google Mijn Bedrijf en Structured Data

Door een geoptimaliseerde Google Mijn Bedrijf pagina aan te maken zorg je er voor dat klanten jouw bedrijfspagina op Google kunnen zien zonder er voor naar je website te hoeven klikken. Jammer voor je website bezoekers maar geweldig voor je gebruiksvriendelijkheid. Structured data is een stukje code dat je toevoegt aan je website waardoor Google jouw website gegevens makkelijker kan aflezen. Wanneer jij het Google makkelijker maakt deze gegevens te lezen zal dit positief zijn voor jouw posities.

Maak gebruik van zoektermen in combinatie met een servicegebied

Voor sommige ondernemers is het helemaal geen vereiste om landelijk vindbaar te zijn op zoekwoorden. Stel bijvoorbeeld dat je de plaatselijke fietsenboer bent of een verloskundigepraktijk. Vaak heb je dan een bepaald service gebied dat veel kleiner is dan Nederland. Waar landelijk veel concurrentie is op een zoekwoord als ‘fiets kopen’ of ‘Verloskundigen’ is er lokaal vaak makkelijker resultaat te behalen in de zoekmachine resultaten. Wanneer je zoekt op ‘Fiets kopen Capelle aan den IJssel’ of ‘Verloskundigen Den Haag’ zullen er vooral lokale resultaten zichtbaar worden. Door je website hier op te optimaliseren kun je zonder hier veel geld in te investeren hoog ranken in de Google resultaten!