Tips voor een succesvolle online webinar in zoom

Het geven van een webinar is in 2021 razend populair. Zo kiezen veel bedrijven er tegenwoordig voor om door middel van een webinar kennis over te dragen, of onder de aandacht te komen. Een van de meest populairste platformen van dit moment is dan ook wel het digitale platform Zoom. Maar, hoe kun je starten met het geven van een webinar in Zoom. En belangrijker nog: waar moet je allemaal op letten? Wij hebben 8 belangrijke tips voor je op een rijtje gezet! 

  1. Geluid en video testen 

Een van de meest belangrijke, en toch ook wel voordehand liggende tip, is het testen van je microfoon en speakers. Het is ontzettend belangrijk dat je goed te verstaan bent tijdens je webinar. Zo kun je van tevoren even je speakers en microfoon testen in het meeting platform, zodat je audioproblemen kunt voorkomen.  

  1. Gebruik virtuele achtergronden 

Wist je dat je tijdens een meeting gebruik kunt maken van virtuele achtergronden? Zo hoef je je geen zorgen te maken dat jouw collega’s of klanten een kijkje kunnen nemen in jou niet opgeruimde kantoor. Daarnaast kun je ook zelf een afbeelding uploaden met bijvoorbeeld je bedrijfslogo. En wist je al dat je jouw powerpoint presentatie als virtuele achtergrond kunt instellen? Hoe cool is dat! Vergeet dit niet op voorhand even te testen 😉 

  1. Audio transcriptie 

Wil jij dat er aantekeningen gemaakt worden van jouw webinar? Probeer dan eens om gebruik te maken van audio transcriptie. Zo worden jouw gesprekken automatisch uitgetypt en kun je naderhand gemakkelijk teruglezen wat er is gezegd. Daarnaast is Zoom er ook mee bezig om rechtstreekse notities te kunnen maken tijdens een meeting. Zo hoef je nooit meer te schakelen tussen verschillende tabbladen.  

Er zijn verschillende bedrijven zoals https://www.valo-online.events/ die zich hebben gespecialiseerd in het organiseren van webinars. Onze laatste tip: laat je altijd dus altijd informeren! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *