Waar je op moet letten wanneer je een huis gaat huren

Ben jij op zoek naar een nieuwe woning om te huren? Dan zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Je wilt natuurlijk niet terecht komen in een huis waar je achteraf spijt van krijgt, nog veel dingen voor moet regelen, of bepaalde onderdelen anders zijn dan je vooraf had verwacht. Met een goede voorbereiding voorkom je al deze vervelende zaken en aan de hand van deze blog gaat dat helemaal lukken. Lees dus gauw door en ontdek de tips!

Voorzieningen in de buurt

Wanneer je ergens voor een langere periode gaat wonen, ook al is dat ‘maar’ een jaar, wil je zeker weten dat je goed zit. Niet alleen in je huis, maar ook daarbuiten. Het is daarom een goed idee om je niet alleen in de woning zelf te verdiepen, maar ook te kijken naar de omgeving en de voorzieningen in de buurt. Is er een stuk groen zoals een park in de nabijheid van je nieuwe woning? Kun je gemakkelijk boodschappen doen of naar andere winkels toe? In een dorp is dit natuurlijk anders dan in de stad, maar het is wel belangrijk dat je alles kunt vinden dat je nodig hebt!

De verbindingen

Eén van de voorzieningen waar je extra aandacht aan moet besteden is die van de verbindingen. Ga je met je auto naar je werk, of liever met de fiets? Hoe lang doe je daar over vanaf je nieuwe woonplek en is dat het wel waard? Eveneens wil je waarschijnlijk weten of je gemakkelijk met het openbaar vervoer thuis kunt komen, wanneer je uit bent geweest of anderen zonder eigen vervoer bij je op bezoek komen. Bekijk dus de situatie rondom je het huis en vergelijk deze met jouw eisen en wensen wanneer je een huis huren overweegt.

Vraag naar ongedierte zoals muizen

Eén van de vervelendste dingen die je kunt aantreffen in je eigen huis is ongedierte. Muizen of zelfs ratten kunnen gemakkelijk je dag, week of jaar verpesten. Zorg er dus voor dat je hier bij de bezichtiging meteen naar vraagt. Wanneer het huis op een plek staat waar muizen of ratten voorkomen kun je zelfs overwegen om een clausule in het huurcontract op te nemen waarmee je de eigenaar verantwoordelijk stelt voor de bestrijding.

Controleer de afwerking

Sommige huizen worden opgeknapt, maar daarbij wordt lang niet altijd even goed werk geleverd. Het ziet er dan op het oog fantastisch uit, maar na enkele maanden begin je al te merken dat de afwerking op veel plekken te wensen overlaat. Voel je dus vrij om op onderdelen van de woning te kloppen, er aan te trekken en op andere manieren uit te vogelen of er werk van goede kwaliteit is geleverd wanneer je op bezichtiging bent bij een huis dat is gerenoveerd of opgeknapt!

Een fijne woning vinden

Met de bovenstaande tips gaat het jou ongetwijfeld lukken om een fijne woning te vinden. Zorg dat je je niet haast en overweeg de woning goed, dan weet je zeker dat je op je plek komt te zitten!