Waar moet je rekening mee houden bij het leasen van een auto?

Waar moet je rekening mee houden bij het leasen van een auto?

Tegenwoorden leasen veel mensen een auto. Of dit nu is via hun werkgever of voor privégebruik, het leasen van een auto brengt veel voordelen met zich mee. Toch weten nog niet veel mensen waar ze op moeten letten bij het leasen van een auto. Want hoe voordelig is het? En is het leasen van een auto wel gunstig voor jouw situatie? Daarom vertellen wij je in dit artikel graag meer over waar je rekening mee moet houden bij het leasen van een auto. Lees dus snel verder!  

Leasevormen  

Voordat we dieper ingaan op private lease, vertellen we graag eerst meer over de basis twee leasevormen. Dit zijn namelijk operational lease en financial lease. Operational lease bedraagt de kosten voor het gebruik, onderhoud, afschrijving en stijtage bijvoorbeeld. Hierbij is de aanbieder van de auto de eigenaar. Dit is bijvoorbeeld de leasemaatschappij en dus niet de bestuurder van de auto. Financial lease daarentegen is de financiële klant. Dit houdt in dat dit dus niets meer is dan een financiering. Bij deze vorm van leasen is de bestuurder dus wel de eigenaar van de auto.  

Private lease  

Private lease is een vorm van operational lease. Dit is vooral heel populair bij grote bedrijven die hun werknemers een auto aanbieden. Zij betalen alleen voor het gebruik en zijn geen eigenaar van de auto. Het voordeel van private lease via de werkgever is, is dat dit goedkoper is dan wanneer je zelf een auto gaat leasen. Dit komt doordat maatschappijen werkgevers flinke kortingen kunnen bieden, aangezien zij veel auto’s afnemen. Het voordeel van een auto van de zaak is daarnaast ook dat je een aantal vast kilometers hebt om te rijden. Zeker als je dus veel moet rijden maar geen geld hebt om een goede auto te kopen, is leasen via www.carleasenederland.nl een goede oplossing.  

Redactie