Waarom kiezen voor een lease auto?

Waarom kiezen voor een lease auto?

Je kent het vast wel… Al maandenlang ben je aan het sparen voor een nieuwe auto, maar het lukt je niet om het gehele bedrag voor jouw droomauto bij elkaar te sparen. Heb je wel eens overwogen om over te stappen op een lease auto? Middels deze manier heb je namelijk helemaal geen eigen geld nodig, en kun je maximaal genieten van jouw nieuwe droomauto. Als je overweegt om een auto te leasen is het verstandig om eens te kijken naar de verschillende leasemogelijkheden.

Operational lease

In gevallen van operational lease spreken we van een huur lease. Je kunt als particulier gebruik maken van private lease, maar ook als zzp’er. Zo huur je voor een vast bedrag een nieuwe auto van de leasemaatschappij. In deze situatie heb je bijna geen omkijken naar bijvoorbeeld een autoverzekering, reparaties als er iets kapot gaat, wegenbelasting of andere kosten voor onderhoud. Het enige wat je betaalt is de brandstof, en de eventuele verkeersboetes (maar, daar gaan we niet van uit). Als je kiest voor operational lease dan is de leasemaatschappij de economische eigenaar van de auto, en sluit je vaak een contract af voor minimaal 1 jaar en maximaal 5 jaar.

Financial lease

Er is ook een mogelijkheid om te kiezen voor een huurkoopcontract. In dit geval praten we over een financial lease. Met dit contract wordt je aan het eind van de looptijd eigenaar van de auto. Een van de verschillen met operational lease is dat je naar je maandbedrag ook nog kosten betaalt voor het onderhoud van de auto en eventuele verzekeringen en belastingen.

Op diverse websites kun je het actuele lease aanbod vinden bij diverse autodealers in je omgeving. Laat je hier vooral even adviseren over de mogelijkheden, zo kom je nooit voor verassingen te staan.

Redactie