Waarom ook jij moet beginnen aan SEO

Waarom ook jij moet beginnen aan SEO

Ben je al een tijdje in de online wereld actief? Dan zal je ongetwijfeld de termen SEO en SEA weleens hebben zien voorbijkomen. SEO is een term die we onder de noemer zoekmachinemarketing kunnen plaatsen en die een cruciaal onderdeel van je online marketingstrategie vormt. Maar waarom is SEO zo belangrijk en biedt het wel echt een meerwaarde voor mijn onderneming? SEO staat voor Search Engine Optimization en is een van de eerste zaken waar je jezelf als onderneming moet op richten. Het heeft immers een groot effect op hoe je gevonden gaat worden en of je gevonden wilt worden in de verschillende zoekmachines!

Waarom SEO toepassen

SEO is van levensbelang voor iedere online onderneming die gevonden wilt worden. Een op maat gemaakte SEO-campagne gaat ervoor zorgen dat je website, product of dienst bovenaan in de zoekmachines verschijnt wanneer potentiële bezoekers en klanten in zoekmachines zoals Google een bepaald zoekwoord of bepaalde zoektermen intypen. Bij SEO draait het dus hoofdzakelijk om de content op je website. Dan wel de content in de ruimste zin van het woord. We bedoelen hiermee dat niet alleen de inhoud van je blogartikels aan bepaalde vereisten moet voldoen, maar dat SEO zich ook richt op je titels, je navigatie, de laadsnelheid van je content, je foto’s, je interne en externe links,… Om SEO dan ook op gepaste wijze toe te passen, is het vaak nuttig om een online marketing bedrijf onder de arm te nemen.

De voordelen

Bijkomend voordeel is dat SEO uitbesteden in tegenstelling tot bijvoorbeeld SEA (Search Engine Advertising) in principe volledig gratis is. Advertising betekent namelijk advertenties of reclamecampagnes en daar moet je voor betalen telkens erop geklikt wordt, ze bekeken worden of telkens wanneer iets verkocht wordt. SEO richt zich vooral op de content van je website en dat vereist inspanningen en strategieën, maar niet meteen betalingen. Tenzij je natuurlijk een online marketing bedrijf onder de arm neemt. Je zal wel merken dat je return op deze manier op lange termijn veel hoger zal liggen. Het is dus een win-win-situatie.

Redactie