Waarvoor worden oprijplaten van aluminium gebruikt?

oprijplaat aluminium

Aluminium oprijplaten zijn speciale platen die je kunt gebruiken voor verschillende toepassingen. Ze kunnen veel gewicht dragen zonder te doorbuigen omdat ze van sterk metaal zijn gemaakt. Je kunt een oprijplaat aluminium gebruiken om hoogteverschillen of drempels te overbruggen. Zo heb je bijvoorbeeld oprijplaten voor scootmobielen of oprijplaten voor rolstoelen. Een oprijplaat van aluminium wordt gebruikt om makkelijk op en af te kunnen rijden.

oprijplaat aluminium

De verschillende soorten oprijplaten

Oprijplaten worden veel gebruikt in de transsportsector zoals door buschauffeurs of door pakketbezorgers. Zo gebruiken ze oprijplaten om mensen in een rolstoel te vervoeren en pakketbezorgers gebruiken ze om pakketten te vervoeren. Ook verhuisbedrijven maken gebruik van oprijplaten om hun spullen goed te kunnen vervoeren zonder last te hebben van obstakels of drempels. Gebogen oprijplaten zijn handig voor het verplaatsen van lage voertuigen naar een verhoging zonder problemen. Een eenvoudige oprijplaat is de rechte rijplaat. Deze oprijplaat heeft door zijn vorm weinig ruimte in beslag en is makkelijk op te bergen. Om rolcontainers of heftrucks overheen te kunnen rijden zijn oprijplaten voor chauffeurs breed. Er zijn verschillende soorten oprijplaten. Oprijplaten die door transportbedrijven gebruikt worden zijn vaak breed waardoor er meerdere containers of meerdere voertuigen samen overheen kunnen. Ze zijn ook in de lengte te verkrijgen. Er zijn oprijplaten die inklapbaar zijn. Deze oprijplaten nemen weinig ruimte in beslag en worden bediend met een afstandsbediening. Deze opklapbare oprijplaten worden gebruikt bij het vervoeren van gehandicapte mensen in een rolstoel of bejaarden in een rolstoel of scootmobiel.

Wil je met een rolstoel over een obstakel rijden, dan is de hellingshoek, die bepaald wordt door de lengte en de hoogte van de oprijplaten niet te steil zijn, een belangrijk aandachtspunt. Het is belangrijk om goed te kiezen welk type oprijplaat je nodig hebt. Het is belangrijk dat de oprijplaat de juiste hellingshoek, de juiste lengte en de juiste breedte heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *