Zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inhuren

Het is momenteel heel moeilijk om een nieuwe woning te vinden. Er is namelijk veel vraag naar een nieuwe woning maar het aanbod is heel erg laag Als je dan eindelijk je nieuwe droomwoning hebt gevonden moet je ook nog maar hopen dat het jouw huis wordt, je moet namelijk vaak overbieden om het huis te krijgen. Als het dan eindelijk gelukt is kun je dingen gaan regelen en dingen gaan uitdenken. Je moet namelijk bepalen of je verhuizing wilt uitbesteden een verhuisbedrijf in Zaanstad of dat je de verhuizing liever zelf wilt doen. Wij hebben een aantal voordelen en nadelen voor het inschakelen van een verhuisbedrijf op een rijtje gezet. 

Voordelen

Mensen onderschatten vaak hoeveel impact een verhuizing heeft op je energieniveau.  Ook gaat er veel tijd zitten in een verhuizing Het is ook verstandig om vooraf een schatting te maken over hoeveel geld de verhuizing gaat kosten, zo ontstaat er meer rust tijdens de verhuizing. Maak vooraf ook een goede planning en begin vroegtijdig met het inpakken van je spullen. 

  • een verhuisbedrijf als verhuisbedrijf Amsterdam is gespecialiseerd in verhuizingen. Een verhuisbedrijf voert dagelijks een verhuizing uit daarentegen doe jij er misschien 1 in de 10 jaar. Een verhuisbedrijf weet hierdoor precies hoe je een verhuiswagen moet vullen met spullen. Ook is een goed verhuisbedrijf voorzichtig met jouw spullen. Om erachter te komen of een verhuisbedrijf echt betrouwbaar is doe hiervoor goede research. 
  • Een verhuizing zorgt bij onervaren verhuizer vaak voor lichamelijke klachten. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je de volgende dag niet meer kunt lopen omdat je zoveel last van je rug hebt. Een verhuizing is namelijk een zware klus een verhuisbedrijf weet precies hoe ze dit moeten doen. Ook heeft een verhuisbedrijf bepaalde middelen om ervoor te zorgen dat ze geen lichamelijke klachten krijgen denk bijvoorbeeld aan een steekwagen. 

Nadelen

  • de kosten van een verhuisbedrijf liggen gemiddeld een stuk hoger dan als je het zelf zou doen. Ook komt er nog extra geld bij als je extra diensten afneemt bij een verhuisbedrijf zoals het huren van dozen of het opslaan van je inboedel. 
  • Er blijft een kleine kans dat je spullen beschadigen tijdens het verhuizen, een ongelukje zit immers in een klein hoekje. Het kan zowel gebeuren bij een verhuizing die je uitbesteed aan een verhuisbedrijf als een verhuizing die jezelf doet. Wel is het immers zo dat mensen zich vaak minder schuldig voelen op het moment dat ze zelf schade aan bijvoorbeeld een authentieke kast dan op het moment dat iemand anders dit zou doen. 
  • Als je zelf een verhuizing organiseert kun je zelf de tijd inplannen en alles regelen hoe jij dat wilt. Als je een verhuisbedrijf inhuurt ben je afhankelijk van het verhuurbedrijf. Het kan nog wel eens zo zijn dat de klus voor jou uitloopt en dat ze dus later bij jou aankomen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *