Zitten is het nieuw roken

Zitten is het nieuw roken

Misschien heb je het wel eens gehoord: zitten is het nieuwe roken. Daar weinig te bewegen en dat ook nog eens jaren vol te houden tast je je eigen gezondheid enorm aan. Net zoals bij roken is stil zitten niet echt goed voor je. Je lichaam is gemaakt om te bewegen en daarom geven we je graag enkele tips mee om actief te blijven. Na het lezen van deze blog weet je alles over hoe jij je lichaam fit kan houden in tijden van onze wereld van kantoorjungles.

Neem minimaal 5x pauze per dag

Een traditionele werkdag kent 8 uur en vaak heb je maar 1x een halfuur pauze per dag. Als je de rest van de dag alleen maar stilzit, dan is het veel te weinig beweging. We zijn geëvolueerd uit sterke oermensen die moesten vechten voor hun eten en zijn dus biologisch echt niet gemaakt om hele dagen op een stoel te zitten. Dit moet je dus vermijden! Kies er voor om minimaal 5x per dag een rondje te lopen, ook als is het maar 5 minuten.

Het sta-bureau

Het sta-bureau heeft zijn naam al geïntroduceerd in het kantoorleven. Vele werken er achter en dit is een goede ontwikkeling. Door te staan stroomt het bloed ook naar de onderkant van je bouwen en train je je spieren door heen en weer te bewegen. Bij het zitten wordt je volledig ondersteund en dit maakt je lichaam slap na loop van tijd.

Anders roken

Sommige van ons zullen nog roken en dat in combinatie met dagelijks stil zitten is killing. Stap daarom over naar een elektronische sigaar voor klasse en stijl. Hierdoor kom je ook nog eens meer buiten, omdat je collega’s het waarschijnlijk niet zo fijn vinden als je stoom zit te paffen op het kantoor. Hierdoor bereik je dus twee doelen tegelijkertijd: meer beweging en meer buitenlucht.

Redactie

Reacties zijn gesloten.