Zo maak je optimaal gebruik van je verhuisdozen

Zo maak je optimaal gebruik van je verhuisdozen

Ga je binnenkort verhuizen? Leuk nieuws! Tegelijkertijd kan het ook een behoorlijke stressvolle periode zijn. Er zijn immers zo veel dingen waar je aan moet denken. Naast de verkoop van je huidige woning of het opzeggen van het huurcontact krijg je ook te maken met allerlei administratieve rompslomp. Hierbij kun je denken aan:

  • Abonnementen opzeggen of omzetten naar je nieuwe adres
  • Afspraken maken met huidige bewoners van het nieuwe huis voor overname spullen
  • Afspraken maken met nieuwe bewoners van je oude huis voor overname spullen
  • Verzekeringen regelen
  • Gas, water en licht regelen
  • Adreswijzigingen doorgeven

Deze lijst is uiteraard nog veel langer en met veel meer opties aan te vullen. Begin daarom op tijd met alle voorbereidingen! Begin ook in een vroeg stadium met het inpakken. Even tijd over tijdens de avond of in het weekend? Sorteer dan alle spullen die je niet meer nodig hebt en maak vast een start met het inpakken van de verhuisdozen. Scheelt je straks weer een heleboel stress.

Verhuizen met behulp van je netwerk of een bedrijf inschakelen?


Als straks hét grote moment, het tijdstip van verhuizen, daar is ben je natuurlijk blij met alle hulp die je daarbij krijgt aangeboden. Familie, vrienden en kennissen: iedereen wil wel helpen. Maar hulp bij het klussen en straks het inrichten van je nieuwe stulpje is ook erg fijn. Laat de verhuizing dan ook over aan studentverhuizers. Zij hebben als bijbaan om jouw verhuizing op een professionele en vakkundige manier te laten verlopen. Voor een goede prijs zorgen de studentverhuizers ervoor dat alles op rolletjes loopt, van begin tot het eind. En dat is een hele prettige gedachte.

Houd het inpakken overzichtelijk voor jezelf en anderen


Stel dat je gaat verhuizen in de zomerperiode. De winterkleding heb je dus niet meer nodig en kan ingepakt worden. Schuif opgevouwen stapels in vuilniszakken met trekkoord en sluit de zakken goed af. Een handige tip is om de zakken te voorzien van etiketten waarop staat wat er voor soort kleding in zit en van wie het is. Voor kostbare en delicate kleding kun je het beste speciale garderobedozen aanschaffen of huren. In deze lange dozen zit een stang waaraan je de kleding op kunt hangen. Zo komt het weer kreukvrij voor de dag.

Op ergonomische en handige wijze verhuisdozen inpakken


Stop de dozen niet te vol! De verleiding is natuurlijk groot om ze tot de nok toe te vullen maar daarmee worden de dozen over het algemeen moeilijk te hanteren. Wel kun je zware met lichte spullen combineren waarbij het gewicht wordt verdeeld. Verpak je glaswerk en serviesgoed in keukenhanddoeken, theedoeken en vaatdoekjes. Zo is de kans op breuken het kleinst. Bovendien moeten al deze zaken waarschijnlijk naar dezelfde ruimte in het huis: de keuken. Schrijf duidelijk op de dozen dat de inhoud breekbaar is. Zo weet je zeker dat er nog voorzichtiger mee om wordt gegaan. En maak door middel van labels of etiketten duidelijk wat er waar naar toe moet. Zo heb je straks alles snel in de juiste ruimtes van het huis staan en kan het inpakken beginnen.

Vraag vrijblijvend een offerte of meer informatie aan


Een verhuizing plannen en organiseren is al hectisch genoeg. Laat je hierin ontzorgen door de studentverhuizers. Wil je hierover eerst meer informatie of direct een offerte opvragen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag en vakkundig verder!

Redactie